söndag 27 februari 2011

Dumlekladdkaka


I fredags fyllde visst Sanders trogna gosedjurskanin år så vi fick baka någonting till honom. Dock var elvispen trasig så det var mycket som blev uteslutet. Till slut fick det bli en kladdkaka. Sander ville ha med dumle och så blev det. Vi både smälte ner dumle i smeten och skar bitar och hade i så det blev verkligen mycket dumle. Dessutom tog vi upp lite chokladfrosting jag hade i frysen och bredde det på kakan. Jättegott men väldigt sött och det räckte verkligen med en liten bit. Jag gillade kanten bäst, den blev riktigt seg. På grund av avsaknaden av elvisp köpte vi färdig grädde på burk som man bara spritsar ut så Sander pyntade kladdkakan med lite grädde så fick man ta mer till om man ville ha det. Är man en riktig gottegris kan jag rekommendera det här receptet:

Dumlekladdkaka

100 gram smör
200 gram dumlekolor
2 stora ägg
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
½ dl kakao

50-100 gram dumlekolor i mindre bitar

Smält smöret och dumlekolorna på svag värme under omrörning och låt svalna något. Rör under tiden ihop socker, vaniljsocker, mjöl och kakao. Sikta gärna ingredienserna så det inte blir några klumpar. Tillsätt äggen och sedan dumlesmöret. Rör till en jämn smet och häll sist av allt i dumlebitarna. Häll smeten i en smord form med löstagbara kanter. Grädda i 200 grader i c:a 15-20 minuter.


4 kommentarer:

  1. Oj, vad gott det låter. Dumle är ju hur gott som helst.

    SvaraRadera
  2. Ja det var verkligen sjukt gott! Dumle passar ju så bra i bakverk med.

    SvaraRadera
  3. Vad roligt att snutte fyllde år =)
    Dumlekladdkaka låter sjuuuukt gott =D Jag gör kladdkaka för sällan känner jag!

    SvaraRadera
  4. Hehe ja jag gör kladdkaka alldeles för ofta istället. Inte bra för figuren precis. ;-) Men man måste få njuta lite också. Kram!

    SvaraRadera