torsdag 17 februari 2011

Jättgoda scones


I måndags var det som bekant alla hjärtans dag och vi bakade lite fika här hemma som våra nära och kära kom och blev bjudna på. Bland annat bakade vi scones formade som hjärtan. Jag använde Leilas recept på scones som är supergott. Inte det nyttigaste kanske men ska man unna sig kan man lika gärna göra det ordentligt eller hur? Jag skippade mandelspånen ovanpå men lite råsocker på är ett måste. Har ni inte provat dessa kan jag verkligen rekommendera dem.


Scones

7½ dl vetemjöl
½ tsk salt
1½ tsk bakpulver
½ dl råsocker
125 gram kallt smör
1 ägg
2 dl mjölk

ägg, mandelspån och råsocker till pensling

Blanda mjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke. Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Vispa samman ägg och mjölk och blanda vätskan med de torra ingredienserna till en deg. Platta ut och forma som du vill. Lägg på en bakpappersklädd plåt, pensla med ägg och strö över mandelspån och råsocker. Grädda i 250 grader tills sconesen får en gyllene färg, c:a 10-15 minuter beroende på storlek. Ät och njut!

3 kommentarer:

  1. Himla söta scones!
    Vilken bra idé att göra dem hjärtformade =D
    Kram

    SvaraRadera
  2. Tack! :-) Ja pepparkaksformar är bra till mycket och just hjärtan har vi i många storlekar så det var perfekt till alla hjärtans dag. :-) Kram

    SvaraRadera