måndag 6 december 2010

Saffransscones


Igår hade vi lite adventsfika igen och bland annat bakade jag saffransscones. Det blev riktigt gott faktiskt, gillar råsocker i bakverk. Receptet är Leilas, dock penslade jag inte med ägg eller strödde över mandelspån och råsocker. Vill ni också baka dessa kommer receptet här:

Saffransscones

2 dl mjölk
1 gram saffran (2 påsar)
7½ dl vetemjöl
½ tsk salt
1½ tsk bakpulver
½ dl råsocker
125 gram kallt smör
1 ägg

ägg, mandelspån och råsocker till pensling

Koka upp mjölken med saffranet och låt svalna. Blanda mjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke. Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Blanda ägg, saffransmjölk och de torra ingredienserna till en deg. Platta ut degen till två tekakor (jag gjorde mindre så det blev 8 stycken), skär ett kryss över kakorna och nagga. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg och strö över mandelspån och råsocker. Grädda gyllene i mitten av ugnen i 250 grader c:a 10 minuter.

3 kommentarer:

  1. Verkar jättegott! Synd att det ska vara så dyrt med saffran! Hade du förresten någon marmelad eller dylikt till dessa?

    SvaraRadera
  2. Ja gillar man saffran kan de verkligen rekommenderas. Vi tog vad vi hade hemma till, så jag har provat med bara smör på och även med dels apelsinmarmelad och dels med ost och det var gott vilket som. =)

    SvaraRadera