måndag 12 september 2011

Vaniljcupcakes med mjölkchokladbitar


Min son fyllde år mitt i våran flytt så hans kompiskalas hade vi på bowlinghallen dagen efter själva flytten. Sedan hade vi släktkalaset en vecka senare så vi hade bråda dagar för att hinna både fixa i ordning lägenheten färdigt och samtidigt baka till kalaset. Men det gick! Bland annat bjöd vi (förutom bl.a gula rutor, bullar och havrebollar) på dessa muffins på kalaset. Ovanpå spritsade jag supergod chocolate frosting.


Vaniljcupcakes med mjölkchokladbitar

3 stora ägg
2½ dl strösocker
2 msk vaniljsocker
100 gram smör
1 dl creme fraiche
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
c:a 150 gram mjölkchoklad

Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt med elvisp. Rör sedan ner smör och creme fraiche. Sila och blanda ihop mjöl, bakpulver och salt och vänd ner i smeten. Klicka ut smeten i muffinsformar till drygt hälften. Dela chokladen i så stora bitar man vill ha och tryck ner några i varje muffin. Grädda dem i 200 grader c:a 15 minuter.



3 kommentarer:

  1. Åååh, grattis i efterskott =)
    Vad mycket gott du bakat =D

    SvaraRadera
  2. Ja det var så gott att man åt alldeles för mycket. ;-) Så nu är det dags att låta bli sådant igen. :-)

    SvaraRadera
  3. Vad kan jag ersätta 3 stora ägg med? Hur många små?

    SvaraRadera