måndag 10 september 2012

Godismuffins


De här godbitarna hittade jag receptet till i boken Kladdkakor av Maria Öhrn. Det är som kladdkakemuffins med en riktig godisfyllning. För att vara ärlig så blev de nästan för mäktiga men är du en riktig gottegris är det här muffinsen för dig! ;-) Dock åt vi dem färska, och inte lite halvtinade, som de ska vara. Vi har ett gäng i frysen nu så det får jag väl testa nästa gång. Jag och äldsta sonen bakade dessa och vi fick 16 muffins av receptet.


Godismuffins

100 gram smör
2 ägg
2½ dl strösocker
1½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt

Fyllning
50 gram smör
1½ msk mjöl
½ dl strösocker
1½ msk kakao
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde

Smält smöret i en kastrull på svag värme. Vispa ägg och socker pösigt och rör ner det smälta smöret. Rör ner mjölet blandat med kakao, vaniljsocker och salt. Skeda upp smeten i små mazarinformar. Fyll inte på för fullt! Grädda därefter c:a 15 minuter i 175 grader. Låt svalna.

Gör sedan fyllningen. Börja med att smälta smöret i en kastrull. Tillsätt sedan mjöl, socker och kakao och rör till en jämn smet. Tillsätt mjölk och grädde och koka tills smeten tjocknar, vilket bara tar några minuter. Fördela smeten i chokladformarna och låt svalna. Förvara dem i frysen och ta fram drygt 20 minuter före servering.


2 kommentarer:

  1. ja gillar mäktiga choklad bakelser,för då får ja en ursäkt att äta en skopa glass till,heheheh

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha smart! Alla ursäkter är bra ursäkter. ;-) Kram

      Radera