onsdag 26 september 2012

Vit choklad- och mascarponefrosting


I helgen hade vi lite fikagäster här och jag hade bakat chokladmuffins efter detta recept, men uteslöt minimarshmallowsen. Jag ville göra någon frosting med vit choklad då jag hade köpt den nya från Marabou, så jag gjorde fluff med den vita chokladen och sedan hade jag ett öppnat mascarponepaket hemma som jag också vispade ner. Det blev en riktigt fyllig och god frosting, säkert god som tårtfyllning också. Jag fick även tillfälle att inviga mina nya cupcake-formar från Lagerhaus, är de inte söta? :-) Theo hjälpte mig med dekoreringen min lilla pysselkille.


Vit choklad- och mascarponefrosting

3 dl vispgrädde
c:a 180 gram vit choklad (Marabous var 185 gram, perfekt!)
c:a 125 gram mascarponeost (ett halvt paket)

Värm grädde och vit choklad på låg värme, det får absolut inte koka. Extra viktigt när det gäller vit choklad eftersom den är mer värmekänslig. Rör om tills allt är ihopsmält och ställ sedan i kylskåp minst 6 timmar, gärna över natten. Vispa upp med elvisp tills det tjocknar. Tillsätt mascarponen och vispa ett tag till, till lagom konsistens.



4 kommentarer:

  1. Så himla fina dem blev,riktigt lyxigt.
    älskar mascarpone och har oxå gjort en mascarpone frosting som är to die for,så krämigt o gott.min favo ost.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är såå gott! Upptäckte inte mascarpone förrän i år men nu är det min favorit med. :-) Kram

      Radera
  2. Åhhh vad vackra och vilken söt bagare super koncentrerad har du mailat din adress till mig? Har jag missat det mailet? sofiapihlsgard@hotmail.com kram din bloggvän i Hjo Sofia 8 dgr kvar sedan åker jag till Grekland tjohoooooooo : ) /Sofia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Ja visst är han. :-) Trodde jag hade mailat men provade igen nu. Åh härligt med Grekland, det är du verkligen värd! :-) Kramar Carro

      Radera