tisdag 7 juni 2011

Nutellafyllda chokladcupcakes


Igår var det som bekant nationaldagen och självklart måste man ta tillfället i akt och baka något gott då. :-) Familjen skulle bestämma tillsammans och efter mycket velande blev det till slut chokladcupcakes som jag fyllde med nutella och sedan spritsade blåfärgad grädde på. Sedan lite gult strössel över och en flagga nedstucken så var våra Sverige-cupcakes färdiga. Själva muffinsen gjorde jag efter Leilas recept som är saftigt och gott. Det enda jag ändrade var att jag använde creme fraiche istället för gräddfil och mjölk istället för kaffe. Helt enkelt för att jag inte hade originalingredienserna hemma för tillfället. Kombinationen med nutella och grädde till chokladmuffinsen var otroligt god! Jag kör diet annars men fuskade faktiskt och gick en långpromenad på kvällen istället. Och det var det verkligen värt! Såhär gjorde vi dem:


Chokladcupcakes

3 stora ägg
2½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 gram smör
100 gram mörk choklad
1 dl creme fraiche
2 msk mjölk
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt

1 burk nutella

grädde vispat hårt med lite florsocker

Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smör och choklad på låg värme under omrörning. Häll i creme fraiche och mjölk i kastrullen och blanda det sedan med äggsmeten. Sikta och blanda ihop vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Fyll muffinsformar och grädda i 200 grader c:a 15 minuter. Låt svalna ordentligt.

Fyll cupcakesen med så mycket nutella som önskas. Spritsa eller bred sedan på grädde och eventuella dekorationer. Ät och njut! ;-)


6 kommentarer:

  1. Fiiiina heja Sverige och heja Cupcakes : ) kram Sofia

    SvaraRadera
  2. Tack! :-) Grädden blev inte riktigt så blå som jag ville ha den men det blev rätt bra till slut.

    SvaraRadera
  3. Tjusiga gul-blå cupcakes! Och nutella, det som är så gott!

    SvaraRadera
  4. Tack! :-) Ja jag älskar nutella och det var om möjligt ännu godare som fyllning i cupcakes.

    SvaraRadera