onsdag 8 juni 2011

Rågbullar


Häromdagen bakade jag dessa bröd och de blev snabbt en favorit hos barnen, och även oss vuxna. God smak och de blev mjuka och luftiga men ändå mättande. Jag använde Leilas recept på rågrussinbullar men uteslöt russinen eftersom det inte är så populärt i bröd här hemma. Jag minskade även lite på brödkryddorna då barnen inte gillar det så mycket. Så här kommer min variant på receptet:


Rågbullar
35 gram smör
3 dl mjölk
½ dl mörk sirap
1 tsk salt
½ msk brödkryddor
50 gram färsk jäst

8 dl rågsikt

Smält smöret, tillsätt mjölk, sirap, salt och brödkryddor. Värm vätskan till fingerljummet, max 37 grader. Smula jästen i en bunke och lös upp i degvätskan. Rör ner rågsikt lite i taget till en smidig deg. Jäs degen i bunken under bakduk i c:a 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Dela degen i 12 bitar på bakbord, doppa i rågsikt och jäs under bakduk på plåtar med bakplåtspapper i c:a 30 minuter. Grädda bullarna mitt i ugnen i c:a 10 minuter.


6 kommentarer:

 1. Låter gott, här hemma är det jag som inte gillar russin och eftersom det är jag som bakar så blir det inga russin i bröden :-)

  SvaraRadera
 2. Vad gott det ser ut. Här blir de nog också utan russin. Jagt ycker Leila ofta har väldigt mycket brödkrydda i sina bröd, jag minskar alltid.

  SvaraRadera
 3. Ja de var riktigt goda. :-) Det är tur att man kan göra om så att recepten passar sig själv bättre. :-)

  SvaraRadera
 4. Vilket enkelt och bra recept! Dom blev jättegoda och hela familjen åt glatt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att höra! :-) Här hemma gillas de också mycket.

   Radera
 5. det saknas något i ditt recept.

  SvaraRadera