onsdag 29 juni 2011

Nutellamuffins


Jag är svag för extrapriser även om det är saker jag inte behöver, och för ett tag sedan köpte jag en jätteburk Nutella just på extrapris. Hela familjen gillar Nutella så det går väl åt förr eller senare men det är inget vi äter till vardags så jag testade blanda ner lite i muffins och det blev jättegott. Man kan ju variera mängden Nutella efter hur tydlig smak man vill ha. Våra fick riktigt bra Nutellasmak. Jag testade göra minimuffins för första gången och det blev inte så bra. Däremot gjorde jag stora också men de hann jag frysa in innan jag tänkte på att ta kort på dem. Men det kanske kommer bild längre fram. :-) Nu är frågan bara vad jag ska göra med resten av Nutellan. Några förslag kanske? :-)


Nutellamuffins

3 ägg
2½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
100 gram smör
1 dl creme fraiche
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
1½ dl Nutella

Smält smöret och låt svalna något. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt med elvisp. Rör ner smör och creme fraiche. Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt ordentligt och vänd ner i smeten. Tillsätt sist Nutellan och blanda till en jämn smet. Klicka ut i muffinsformar och grädda mitt i ugnen i 200 grader c:a 15 minuter.


6 kommentarer:

 1. Vad gott det låter. Jag har dåligt med förslag eftersom vi aldrig äter det hemma (allergisk make).

  SvaraRadera
 2. Mums med nutella kram en nutella fantast i Hjo Sofia

  SvaraRadera
 3. I rulltårta? Annars är det gott att bre lite mellan två marie-kex, enda gången som Marie-kex går att äta enligt mig! Haha!

  SvaraRadera
 4. Tack för förslag! :-) Vi fikade idag med muffins så då fyllde jag dem med Nutella men jag har fortfarande kvar så får se vad som hittas på. Rulltårta kanske vore något. :-)

  SvaraRadera
 5. semi freddo med nutella och maränger är asgott.. =)

  SvaraRadera