Det har blivit lite mycket muffins bakade här hemma på sistone men det är så lätt att ha i frysen och bara ta upp om man ska ha med sig på picknick/matsäck. Eller om man ska få gäster, så kan man bara trycka ut lite frosting på toppen. Jag brukar även frysa in frosting som blir över så då blir det ännu lättare. Nu hade vi köpt på oss lite för mycket jordgubbar så vi testade att stoppa dem i chokladmuffins och det blev supergott. Ovanpå gjorde jag lite chocolate frosting och så jordgubbsströssel. En riktig liten bakelse. :-) Formarna kommer från Strössel & Annat.
Chokladmuffins med jordgubbar
100 gram rumsvarmt smör
2 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
1 dl lätt creme fraiche
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kakao
1 krm salt
2-3 dl jordgubbar delade i mindre bitar
Vispa ihop smör, strösocker, sirap och vaniljsocker fluffigt med elvisp. Rör i äggen ett i taget och vispa ordentligt mellan varje. Blanda därefter i creme fraichen. Sila och blanda ihop mjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd ner det i smeten. Rör sist i jordgubbsbitarna. Klicka ut smeten i formar och grädda mitt i ugnen i 200 grader i 15-20 minuter.
100 gram rumsvarmt smör
2 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
1 dl lätt creme fraiche
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kakao
1 krm salt
2-3 dl jordgubbar delade i mindre bitar
Vispa ihop smör, strösocker, sirap och vaniljsocker fluffigt med elvisp. Rör i äggen ett i taget och vispa ordentligt mellan varje. Blanda därefter i creme fraichen. Sila och blanda ihop mjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd ner det i smeten. Rör sist i jordgubbsbitarna. Klicka ut smeten i formar och grädda mitt i ugnen i 200 grader i 15-20 minuter.
Gahhhh mums : ) Jag bakade kanelbullar med mjölkchoklad idag och banana cake : ) kram Sofia
SvaraRaderaMen hjälp vad gott det lät, då ska jag hålla utkik efter det på din blogg. :-) Kram
SvaraRaderaÅh, vad gott med jordgubbar och choklad. Gillar formarna, de har jag också spanat in. :-)
SvaraRaderaJa formarna var jättebra och höll formen super, så de rekommenderar jag. :-)
SvaraRaderaProvade dessa idag men utan frosting. Supergoda! Tack för receptet! :)
SvaraRaderaVad kul att du gillade dem! :-) Tack för ditt besök här och din kommentar. :-) Kram
Radera