onsdag 15 juni 2011

Kladdkaka med daimtäcke


Sander hade skolavslutning i torsdags kväll så i fredags tänkte vi fira lite att han har sommarlov så han fick bestämma fika och valde kladdkaka och det slår ju aldrig fel. När vi var i affären fick han välja choklad till glasyren och valde Marabou med Daim. Vi köpte med jordgubbar och grädde att ha till. Själva kladdkakan blev mitt grundrecept.


Kladdkaka med daimtäcke

100 gram smör
100 gram mörk choklad
2½ dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 nypa salt
2 dl vetemjöl
2-3 msk kakao
2 stora ägg

Daimtäcke
0,75 dl vispgrädde
200 gram Marabou Daim

Smält ihop smör och mörk choklad på svag värme under omrörning och låt svalna något. Sikta ner alla torra ingredienser i en bunke och rör ihop ordentligt. Tillsätt äggen ett i taget. Rör sist i chokladsmöret till en jämn smet. Häll upp i en smord form med löstagbar kant och grädda mitt i ugnen i 200 grader i 15-20 minuter. Låt svalna helt, gärna i kylskåp.

Koka upp grädden till daimtäcket i en kastrull och ta bort den från plattan. Lägg i chokladen i mindre bitar och rör om tills allt har smält och blivit en jämn smet. Låt svalna lite och bred sedan ut smeten över kladdkakan. Låt svalna i kylskåp.


1 kommentar:

  1. Det vattnas i munnen mums! kram Sofia

    SvaraRadera