lördag 8 december 2012

Torta di Pernilla


Sedan jag såg receptet på den här kakan har jag velat testa den och när jag fyllde år gjorde jag slag i saken. Den var riktigt chokladig och mäktig och verkligen smälter i munnen. Supergod tyckte alla. Receptet kommer från Pernilla Wahlgrens nya bok Pernillas praliner och där har hon skrivit att den är chokladtårtornas chokladtårta med extra allt, vilket stämmer ganska väl. ;-) Dessutom är den enkel att baka också! Pernilla är en av Theos (och mina) favoriter, här nedan finns ett kort på dem två ihop. Visst är de fina? :-)


Torta di Pernilla

250 gram mörk choklad
5 ägg
1 msk vetemjöl
200 gram smält avsvalnat smör
3 dl strösocker

Glasyr
1 dl vispgrädde
150 gram mörk choklad
25 gram smör
1 dl florsocker

Smält chokladen till tårtan i en rymlig skål över vattenbad. Ta från värmen och knäck i ett ägg i taget i skålen, rör med en sked. Blanda också försiktigt i mjöl, smör och socker och blanda till en slät, blank kräm. Smörj och mjöla en form med löstagbar kant, c:a 24 cm i diameter. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 25 minuter. Den ska vara kladdig i mitten, men den stelnar när den svalnat.

Koka upp grädden till glasyren och ta från värmen. Bryt ner chokladen i grädden och klicka i smöret. Rör tills det har smält. Värm försiktigt på plattan om det behövs. Rör ner florsockret. Ställ glasyren en stund i kylen så att den får en krämig konsistens. Bred glasyren på tårtan när den är helt avsvalnad.



2 kommentarer:

  1. Vilket fint sista kort! Kan förstå att han var glad :) Önskar dig en fin 3:e advent!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja lite generad var han allt också. ;-) Tack, jag hade en bra 3:e advent, hoppas du också hade det. Kram

      Radera