onsdag 19 december 2012

Saffransfudge


Hemma hos oss fortsätter julstöket och jag älskar det! :-) Nu har vi fyllt på julgodislagret med bland annat mozartbollar och rocky road fudge. Igår blev jag sugen på att göra något julgodis med saffran i så jag testade göra saffransfudge och det blev supergott! Gillar man saffran gillar man definitivt den här fudgen. Jag gjorde likadant som när jag gör maraboufudge men bytte mjölkchoklad mot vit choklad och tillsatte även en påse saffran. Gott!


Saffransfudge

3 dl strösocker
3 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
50 gram smör
2 msk flytande honung
½ gram saffran
100 gram vit choklad

Blanda socker, grädde och sirap i en kastrull och koka upp. Koka på medelvärme tills temperaturen är 119-120 grader. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner smör och honung. Sätt den på plattan igen och koka ytterligare två minuter. Stäng sedan av plattan och ta bort kastrullen igen. Tillsätt saffran och hackad vit choklad. Rör tills chokladen har smält och det har blivit en jämn smet. Häll upp i en form c:a 15x25 cm klädd med bakplåtspapper. Låt svalna i rumstemperatur och ställ sedan in i kylen över natten. Skär upp i bitar.

4 kommentarer:

  1. mums kram kram Sofia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja saffran är ju så gott! :-) Kram

      Radera
  2. Åh ser fantastiskt gott ut,har faktiskt inte gått på och göra fuge då ja misslyckades senast men får kanske göra ett försök till

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaså använde du termometer då? Med termometer tycker jag att det går jättelätt, kulprov är inte min starka sida. ;-) Kram

      Radera