tisdag 18 december 2012

Pepparkaksscones


Är allt bra med er finingar? Börjar ni bli klara med julstöket? Här är det lite kvar men det hinns med. Julklappar och julpyntet är färdigt - till och med julgranen - men lite mer godis och mat ska det hinnas med. :-) Dock måste man ju ta sig tid att njuta också, eller hur? Se till att inte stressa utan ta det viktigaste först, resten löser sig alltid. I söndags var det ju tredje advent och vi hade lite adventsfika här hemma. Bland annat provade jag att göra scones med pepparkakssmak. Har aldrig testat det innan och var lite osäker på hur det skulle bli men oj vad gott det var! Rekommenderas verkligen. Jag använde samma recept som jag brukar och tillsatte bara pepparkakskrydda. Äts helst nybakade med någon god ost.


Pepparkaksscones

7½ dl vetemjöl
½ dl råsocker (går med strösocker också)
½ tsk salt
1½ tsk bakpulver
1½-2 tsk pepparkakskryddor
125 gram smör
1 ägg
2 dl mjölk

Blanda ihop vetemjöl, råsocker, salt, bakpulver och pepparkakskryddor ordentligt. Klicka i smöret i mindre kuber och finfördela i mjölblandningen. Vispa ihop ägget med mjölken och tillsätt i mjölet. Blanda snabbt ihop till en deg. Klicka ut på en bakpappersklädd plåt i valfri storlek och platta till lite. Pensla med kallt vatten och strö över lite råsocker. Grädda mitt i ugnen i 250 grader c:a 10 minuter. 


2 kommentarer:

  1. åh de skulle ja aldrig tänka på,men jösses va gott.nybakade scones ja tack de tar ja gärna till frukost

    SvaraRadera