söndag 19 juni 2011

Pizzabullar


Igår gjorde vi hemlagad pizza här hemma och passade samtidigt på att dubbla degen och göra ett gäng pizzabullar. Jag tycker att det är perfekt att ha i frysen och bara ta fram så många man vill ha om man ska på picknick eller behöver matsäck. Det går ju dessutom att variera med alla möjliga fyllningar, ta vad du gillar helt enkelt. Nu gjorde jag främst till barnen och de kan vara lite kräsna så fyllningen blev tomatpuré, oregano, riven ost och strimlad rökt skinka och det var populärt. Själv skulle jag nog ha uteslutit skinkan och tagit skivad rödlök och smulad fetaost. Här kommer receptet, detta räcker till ungefär 25 bullar eller 2 plåtar om man hellre vill göra vanlig pizza. :-) Receptet går jättebra att dubbla.


Pizzabullar

25 gram jäst
2½ dl ljummet vatten
1 msk socker
1 tsk salt
2 msk olja
1 dl durumvetemjöl
c:a 5 dl valfritt mjöl (Jag använde både vanligt vetemjöl och manitoba cream. Det är även gott att ha i lite grahamsmjöl)

Smula ner jästen i en bunke och lös upp den i vattnet. Tillsätt socker, salt och olja. Rör därefter i durumvetemjölet och det andra mjölet lite i taget tills det är lagom. Degen får hellre vara lite kladdig än för torr. Arbeta degen ordentligt. Jäs den sedan övertäckt i c:a 40 minuter. Knåda den och dela i 2 delar. Kavla ut till rektangulära plattor, bred på tomatpuré, strö över riven ost och lägg på valfritt pålägg. Rulla ihop från långsidan och skär sedan rullen i lagom stora bitar och lägg i bullformar. Låt jäsa på plåten 10-20 minuter och grädda sedan i 250 grader runt 10 minuter.


4 kommentarer:

  1. Måste testa! gott gotti gott gott kram Sofia : )

    SvaraRadera
  2. Ja det tycker jag du ska göra. :-) Smidigt och gott! Kram

    SvaraRadera
  3. Vilken underbar idé, det här ska jag prova på, låter som en bra mellis till ungarna...

    SvaraRadera
  4. Ja det är riktigt praktiskt att bara ha i frysen och ta upp när det behövs. Själv måste jag göra en ny laddning. :-)

    SvaraRadera