måndag 20 juni 2011

Jordgubbscupcakes med grädde


Jag älskar verkligen jordgubbar. Köper två liter åt gången och när de är slut köper jag nya så för tillfället har vi allt som oftast färska jordgubbar här hemma. Theo älskar dem lika mycket som jag så de går åt rätt fort. Det är ju även gott att ha gubbarna i bakverk, som dessa jordgubbscupcakes. De är supergoda och passar bra nu på sommaren, varför inte till midsommar? Receptet kommer här:


Jordgubbscupcakes

3 stora ägg
2½ dl strösocker
1 msk vaniljsocker
100 gram smör
1 dl filmjölk
1 tsk vaniljarom
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
2-3 dl grovhackade jordgubbar

Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt med elvisp. Rör ner smör, filmjölk och vaniljarom. Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt och sikta ner det i smeten. Tillsätt sist jordgubbsbitarna. Häll smeten i muffinsformar och grädda i 200 grader i mitten av ugnen c:a 15 minuter. Låt svalna och toppa sedan med grädde (gärna med vanilj i eller blandat med marsankräm) och en jordgubbe.

2 kommentarer:

  1. Mums : ) Tack för de gulliga kommentarerna hos mig : ) som tur är gillar jag både att baka, äta och träna ; ) springer nog ca. 2 mil per vecka i snitt och älskar det kram Sofia

    SvaraRadera
  2. Oj vad duktig du är! Jag har också funderingar på att börja springa så smått, får se hur det går. :-) Kram

    SvaraRadera