måndag 13 juni 2011

Grahamsscones


Härom dagen var vi sugna på scones här hemma och oftast kör vi på Leilas grundrecept på scones, tycker det är gott. Men nu ville jag ha lite förändring och kanske något nyttigare så jag gjorde grahamsscones istället och bytte bara ut en del av vetemjölet mot grahamsmjöl. Jag föredrar vanliga men de här blev också riktigt goda och lite matigare än annars. Som alltid med scones är de godast färska och varma så blir det över brukar jag frysa in dem och sedan ta upp och värma ett tag i ugnen när man blir sugen. Här kommer receptet, det brukar bli 7 stycken för mig av det här:


Grahamsscones

4½ dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
½ tsk salt
1½ tsk bakpulver
½ dl råsocker
125 gram kallt smör
1 ägg
2 dl mjölk

Blanda mjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke. Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Vispa samman ägg och mjölk. Blanda vätskan med de torra ingredienserna till en deg. Klicka ut degen på bakpappersklädd plåt och platta ut till runda kakor i önskad storlek. Pensla med ägg och strö över lite råsocker. Grädda sconesen gyllene i 250 grader c:a 10 minuter.


2 kommentarer:

  1. Brukar också ha i grahamsmjöl, så blir de lite nyttigare :-)

    SvaraRadera
  2. Ja precis, det känns lite bättre när de är lite nyttigare. :-)

    SvaraRadera