torsdag 29 december 2011

Tekakor


Hemgjort bröd är ju alltid godast och det bästa är att man vet vad det innehåller och man slipper tillsatser och E-nummer och allt det där. :-) Den här gången var minstingen med och bakade dessa enkla tekakor. Hans favoritmoment var nog att nagga bröden med gaffel så vissa fick lite många småhål men vad gör det? :-) De här mackorna är goda och enkla att göra, receptet kommer från Vår Kokbok:


Tekakor

50 gram jäst
50 gram smör
5 dl mjölk
1 tsk salt
1 msk socker
12-13 dl mjöl

Dela sönder jästen i en bunke. Smält smöret, häll i mjölken och värm till 37 grader. Rör ut jästen med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker och nästan allt mjöl. Spara lite till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs den övertäckt i bunken c:a 30 minuter. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Rulla ut 2 längder. Dela varje längd i 6-7 bitar och forma runda bullar. Kavla eller platta med handen ut dem till tunna runda kakor. Lägg dem på smorda eller bakpappersklädda plåtar. Nagga kakorna med en gaffel. Jäs dem under bakduk c:a 30 minuter. Grädda i 225 grader i mitten av ugnen i 10-12 minuter.


6 kommentarer:

  1. Tekakor är verkligen smaskiga! Roligt för kidsen att få hjälpa till i köket!

    SvaraRadera
  2. DU HAR SÅ RÄTT mums och tack för receptet gott slut varm kram Sofia

    SvaraRadera
  3. sv: Tack detsamma!
    Åh vad gott med tekakor, hemmagjorda & allt :)

    Kram

    SvaraRadera
  4. Ja godast är de alldeles färska. :-)
    Gott nytt år på er tjejer! :-) Kramar Carro

    SvaraRadera
  5. Jag testade att baka dessa bröd igår:)
    Det blev riktigt lyckat och hela familjen äääälskade dom:D
    Älskar dina recept!!:)
    Kram Alexandra:)

    SvaraRadera
  6. Vad kul att de blev goda! :-) Och tack så mycket, vad glad jag blir. :-) Kram Carro

    SvaraRadera