fredag 30 december 2011

Havrekakor med russin och valnötter


Vi skulle få besök härom dagen så då testade jag att baka dessa mumsiga kakor. Russin och valnötter passar ju super tillsammans och konsistensen är underbar. Hårda på utsidan men lite mjuksega i mitten. Rekommenderas! Receptet kommer från systrarna Eisenmans bok Två systrars söta och ska bli 25 kakor, men då blir de rätt stora.


Havrekakor med russin och valnötter

200 gram rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2½ dl farinsocker
1 ägg
2 msk vatten
2 dl vetemjöl
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
½ tsk bikarbonat
7 dl havregryn
2 dl russin
2 dl grovhackade valnötter

Rör smör, strösocker och farinsocker poröst. Tillsätt ägg och vatten. Blanda mjöl, kanel, vaniljsocker, salt och bikarbonat. Rör ihop med äggblandningen till en jämn smet. Tillsätt havregryn, russin och valnötter. Forma till bollar i önskad storlek och lägg på bakpappersklädd plåt. Grädda i 175 grader mitt i ugnen i c:a 12 minuter. Kakorna ska fortfarande vara lite mjuka när man tar ut dem. Låt svalna något på plåten och flytta sedan över till galler.


2 kommentarer:

  1. ser jättegott ut,önskar dig en god fortsättning
    Simone

    SvaraRadera
  2. Tack detsamma! :-) Kram Carro

    SvaraRadera