torsdag 15 december 2011

Saffranskladdkaka med vit choklad


I söndags var det tredje advent och till adventsfikat provade jag för första gången att göra saffranskladdkaka och det var helt underbart gott! Det måste ni bara prova. Som alla andra kladdkakor är den även superenkel att göra. Receptet, som jag hittade på denna blogg, kommer här:


Saffranskladdkaka med vit choklad

125 gram smör
100 gram vit choklad
½ gram saffran (1 påse)
2½ dl strösocker
1 dl riven mandelmassa
2 dl vetemjöl
5 msk vaniljsocker
1/4 tsk salt
3 ägg

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en form med löstagbar kant. Smält smöret, ta bort kastrullen från plattan och låt chokladen smälta i smöret. Häll i saffranet. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke, tillsätt smörblandningen och rör sist ner äggen. Häll smeten i formen. Grädda i 30-35 minuter (för mig blev det lagom med 20-25 minuter). Kakan ska fortfarande vara lite kladdig när den är klar. Serveras helst kall med en klick vispad grädde till.


1 kommentar:

  1. Låter hur gott som helst! Trevlig tredje advent nu på söndag kram Sofia

    SvaraRadera