fredag 23 december 2011

Rischoklad


Hur har ni det i julstöket? Är ni färdiga ännu? I så fall tycker jag att ni ska passa på att göra lite mer julgodis. ;-) Till exempel detta supergoda kokosgodis. Smakar ungefär som CoCo fast mycket godare. Eller varför inte göra lite rischoklad? Det måste vara bland det absolut enklaste godiset man kan göra själv. Antingen till jul eller bara en vanlig lördag. :-) Detta gjorde jag med min yngsta son och vi använde oss av marabou mjölkchoklad men som vanligt är det bara att ta den choklad man själv gillar bäst.


Rischoklad

250 gram valfri choklad
c:a 2½ dl puffat ris

Smält chokladen över vattenbad eller på låg värme i kastrull. När allt är smält blandar du ner det puffade riset. Sedan klickar man antingen ut det i klickar på bakplåtspapper, eller brer ut det. Låt stelna i kylskåp och sedan är det klart! Har du brett ut det till en stor kaka så skär eller bryter man i bitar i önskad storlek. Ät och njut!



3 kommentarer:

  1. God Jul tjejen varm kram Sofia

    SvaraRadera
  2. Hej:)
    Är det du som har bakat cupcakesen på headern??
    Isåfall, vad använde du dig av för recept??:)
    Kram:)

    SvaraRadera
  3. Sofia - Hoppas eran jul var helt underbar! :-) Kram

    Alexandra - Har svarat dig på din blogg. :-)

    SvaraRadera