fredag 17 augusti 2012

Philadelphiabullar med kanelfyllning


Nu har jag bakat philadelphiabullar igen. :-) Vi skulle ha kalas för Sander och de var ju så enkla att göra så jag tänkte köra på dessa igen. Att de dessutom gick åt i ett nafs gjorde ju inte saken sämre. Dock ville Sander ha kanelbullar så vi blandade helt enkelt ner kanel i fyllningen och det blev supergott! Alla berömde hur goda bullarna var. Jag ökade sockret lite grann och den här gången gjorde jag även färre bullar så det blev 30 stycken och det blev bra tyckte jag. Skriver upp receptet igen, för det tål att upprepas, men denna gång med kanel i.


Philadelphiabullar med kanelfyllning

150 gram smör
5 dl mjölk
1 paket jäst för söta degar
1 ägg
1½ dl strösocker
½ tsk salt
10-11 dl vetemjöl

Fyllning:
150 gram smör
2 msk vaniljsocker
3 dl florsocker
1½ msk kanel
100 gram philadelphiaost

ägg till pensling
pärlsocker

Smält smör i en kastrull, häll i mjölken och låt det bli fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den i degvätskan. Tillsätt ägg, socker och salt. Ha i mjölet lite i taget och arbeta in det i degen, knåda en stund. Degen blir ganska lös, nästan som en smet. Det ska vara så. Låt degen jäsa i 30 minuter. Rör under tiden ihop fyllningen. Platta sedan ut degen i en smord långpanna, c:a 30x40 cm. Använd lite mjöl om degen är väldigt kletig. Går 30 hål (6x5) eller så många du önskar. Fördela fyllningen i hålen. Jäs 15 minuter igen. Pensla med ägg, strö över pärlsocker och grädda sedan 15-20 minuter i 200 grader. Skär den avsvalnade plåtbullen i 30 bitar.

2 kommentarer:

  1. Åhhh Carro åhhh Carro ser galet gott ut. Tack för att du alltid skriver så fint hos mig : ) Du anar inte hur mycket det betyder<3 stor kram Sofia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack själv för alla dina fina kommentarer! :-) Ja de här bullarna är riktigt goda! :-) Kramar

      Radera