onsdag 13 juni 2012

Rainbow cupcakes


Min älskade lillebror fyllde 29 år förra veckan så i helgen firade vi honom lite. Istället för tårta ville han ha dessa regnbågsmuffins som jag hade bjudit på tidigare en gång. Jag gjorde vaniljmuffins men man kan ju ta den sort man gillar, så länge det är ljus smet. Lite pilligt är det men det blir väldigt effektfullt. Äldsta sonen hjälpte till med smeten och det blir mycket disk så diskmaskin är att rekommendera. ;-) Tyvärr kan man ju inte påverka hur muffinsen jäser i ugnen så utseendet blir en överraskning. Bäst blir det med pastafärger som man kan köpa i diverse nätbutiker men annars funkar vanlig karamellfärg också. Hur många färger man vill göra av smeten bestämmer man själv men vi gjorde fem olika; rosa (av röd färg), lila (röd och blå), blå, grön (blå och gul) samt gul. Ovanpå spritsade jag vanlig cream cheese frosting och dekorerade med blommor i sockerpasta från Panduro.


Rainbow cupcakes (vaniljmuffins)

100 gram smör
3 ägg
3 dl strösocker
1 dl creme fraiche
1 tsk vaniljarom
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt

valfria färger

Smält smöret och låt svalna lite. Vispa upp ägg och socker vitt och fluffigt med elvisp. Tillsätt smör, creme fraiche och vaniljarom. Sila ner mjölet i en annan bunke och blanda ihop det med bakpulvret och saltet. Vänd ner det i smeten och dela sedan upp smeten i mindre skålar eller djupa tallrikar, samma antal skålar som färger. Färga sedan varje smet till önskad färg. Ställ muffinsformar i en muffinsplåt och häll ett lager smet av varje färg i varje form tills formen är fylld ungefär till 2/3. Grädda mitt i ugnen i närmare 200 grader c:a 15 minuter. Låt svalna och dekorera som du önskar eller ät som de är. :-)

 

6 kommentarer:

  1. Åhhh carro vilken fin storasyster du är : ) underbara färger häftigt kramar Sofia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! :-) Ja det är kul när det är lite färgglatt. :-) Kram

      Radera
  2. Wow, vilken härlig färgpalett i de där muffinsen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det blev finare färger än jag trodde att det skulle bli. :-) Kram

      Radera
  3. Ååh gud vilka härliga muffins! häftigt med så mycket färger! De va ju hur snygga som hälst & ser riktigt goda ut, det får jag testa hemma någon gång :D
    Kram Ha det så bra!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja jag gillar färger, man blir glad! :-) Ja testa det, det är enkelt, tar bara lite tid och disk. ;-)
      Ha det bra du med! Kram

      Radera