onsdag 27 juni 2012

Ljus kladdkaka


I förrförra numret (nr 2) av Hembakat såg jag en kladdkaka jag blev sugen på att baka. Sedan har jag även sett att Sofia har bakat den och nu fick jag äntligen tid att baka den själv. Den är gjord på mjölkchoklad istället för mörk choklad eller kakao och den var riktigt god för en gottegris som jag. ;-) Blomman hade jag över från när jag hade dekorerat cupcakes så den fick vara med på kakan. :-)


Ljus kladdkaka/Mjölkchokladkladdkaka

250 gram mjölkchoklad
200 gram smör
1 tsk vaniljsocker
4 ägg
2½ dl strösocker
3 dl vetemjöl

Sätt ugnen på 200 grader. Hacka chokladen fint. Smält smöret och blanda ner chokladen och vaniljsockret. Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt chokladsmöret och vänd försiktigt ner vetemjöl. Smörj en form med avtagbar kant, c:a 24 cm i diameter, och fyll den med smeten. Grädda kakan mitt i ugnen i c:a 20 minuter. Låt svalna (och gärna stå i kyl över natten).


6 kommentarer:

  1. åh va kladdig den ser ut och va,står o smådreglar lite här,mmm om ja ändå hade en bit just nu,så chokladsugen och ändå har ja tryckt i 2 chokladmuffins,dock var de små men ändå heheheh

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja den var kladdig och supergod. :-) Haha ja choklad kan man ju äta hur mycket som helst av. Jag har inte den där spärren som vissa har. ;-) Kram

      Radera
  2. Gahhh Carro ser vansinnigt gott ut gahhhh vill haaaaaaaaaaaaaa ; ) kramar från Hjo Sofia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det var så gott, skulle gärna ha kunnat skicka över lite. ;-) Kram

      Radera
  3. Mums va gott! Riktigt fin blomma du har där :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Den var kvar sedan jag hade dekorerat cupcakes så den fick vara med och pryda kladdkakan istället. ;-) Kram

      Radera