tisdag 6 september 2011

Hallongrottor och lemoncurdgrottor


Nu var det länge sedan jag skrev här. Jag har bakat en del men har även flyttat med allt vad det innebär och barnen har börjat skola och förskola efter sommarlovet så det har varit fullt upp. Men nu ska jag förhoppningsvis komma igång med lite inlägg igen. Jag börjar med ett supergott recept på hallongrottor. Jag hade även lemoncurd över hemma så jag fyllde hälften av grottorna med hallonsylt (Önos har en bra som är fast och passar till grottor) och hälften med lemoncurd. Båda sorterna blev storfavoriter hos barnen. :-) Det blir c:a 40-50 stycken men allt beror ju på hur stora man gör dem. Grundreceptet är detta:


Hallongrottor

250 gram rumsvarmt smör
1½ dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 dl marsanpulver för kokning
1½ tsk bakpulver

Rör ihop smör och socker med elvisp. Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en deg. Dela upp och rulla till små bollar. Lägg bollarna i små formar och gör en grop i varje. Fyll groparna med hallonsylt (eller vad man önskar) och grädda sedan kakorna i 175 grader c:a 10 minuter.


2 kommentarer:

  1. Men mums : ) så gott det lät : ) Ja flytta är en pärs! Tur att man inte gör det så ofta ; ) kram Sofia /sofiabakar

    SvaraRadera
  2. Ja flytta är inte det roligaste men det är skönt när allt är färdigt. :-) Kram

    SvaraRadera