fredag 9 september 2011

Chokladkolasnittar


Dessa snittar är jättegoda och blir sådär lagom mjuksega. Jag glömde tyvärr bort att fota dem enskilt men de ligger längst ner till höger på kakfatet. Receptet har jag haft länge och vet inte riktigt var det kommer ifrån. När man bjuder på dem brukar det alltid vara någon som vill ha receptet och ni kommer inte bli besvikna om ni bestämmer er för att testa.


Chokladkolasnittar

100 gram rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 msk kakao
2 dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker

Rör smöret riktigt pösigt med socker och sirap. Tillsätt mjöl blandat med kakao, vaniljsocker och bikarbonat. Dela degen i 2 delar, rulla ut till längder och lägg på bakpappersklädd plåt. Platta ut längderna lite och räffla dem med en gaffel. Grädda i 175 grader 15-20 minuter. Låt längderna svalna lite (men inte kallna) innan de skärs i bitar. Skär dem gärna lite på snedden. Låt kakorna ligga på plåten tills de är alldeles kalla och lite mjuksega.


3 kommentarer:

  1. Mums : ) ska baka lite gott i helgen måste göra något av alla äpplen vi har : ) kram Sofia

    SvaraRadera
  2. Dessa brukar jag också baka! Kanongoda! Mitt recept skiljer nog bara på mängden kakao, har 3 msk kakao istället för dina 2 msk.
    Vilket underbart kakfat du har! Är det Jelly Bean?

    SvaraRadera
  3. Sofia - Då ska jag hålla utkik, jag har också lite äpplen jag har tänkt baka med. :-)

    Frostrosor - Ja visst är de goda? Och mer chokladsmak kan ju aldrig bli fel. ;-) Nej kakfatet är köpt på Lagerhaus faktiskt, jag gillar det också. Och billigt är ju alltid trevligt. :-)

    SvaraRadera