söndag 5 september 2010

Kladdkaksmuffins


Igår bakade jag några kladdkaksmuffins så vi hade fika att bjuda på till helgens besök. Gott var det såklart och riktigt chokladigt. Om det är någon som inte har listat ut det ännu så är jag en riktig chocoholic. Tyvärr. Receptet på muffinsen kommer i alla fall här:


Kladdkaksmuffins

2 ägg
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
100 gram smör
100 gram mörk choklad
1 dl sirap
2 dl mjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 krm salt

Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Smält smöret, lägg i chokladen i mindre bitar och smält på svag värme. Ta bort från plattan och tillsätt sirapen, rör om. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt och sila ner det i smeten. Tillsätt smörblandningen och rör om så att allt blandas. Fördela i formar och grädda i 175-200 grader mitt i ugnen c:a 15 minuter.



Jag brukar lägga en ruta mjölkchoklad på varje när de kommer ut ur ugnen, som får smälta och sedan brer jag ut det lite.
När de svalnar får de en fördjupning i mitten som är perfekt att fylla med grädde innan servering. Ät och njut!

1 kommentar:

  1. Gud vad gott allt ser ut, och jag som har smakat på en del kan intyga att det var lika gott som det såg ut. :)

    SvaraRadera