måndag 11 februari 2013

Muffinssemlor


Imorgon är det fettisdagen hörri! :-) Ännu en ursäkt för att få äta något gott. ;-) Förra veckan fick jag hem ett fint paket från Arla med förkläde, silikonmuffinsformar, värdecheck och en jättehärlig kokbok, Arla köket Söndag som jag verkligen kan rekommendera (har redan hittat massor av gott däri). Utöver detta fick jag även ett recept på muffinssemlor och eftersom jag ville prova de nya muffinsformarna var jag ju tvungen att baka dem. Theo var inte sen med att hänga på och han gjorde dem nästan helt själv. Jag hjälpte till med att skära av locken och med fyllningen bara. Visst är han duktig? :-) Han lär vilja baka det mesta själv till sitt 4-års kalas sedan. Muffinssemlor är ju också perfekt när man inte har så mycket tid eftersom man slipper jäsmomentet som med vanliga semlor. Annars har jag även ett recept på bakpulversemlor som är smidigt och riktigt gott det också.


Muffinssemlor

125 gram rumsvarmt smör
1 dl strösocker
3 ägg
1½ dl Kesella kvarg (jag använde creme fraiche)
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 tsk stött kardemumma

Fyllning
inkråm från muffins
½ dl mjölk
75 gram mandelmassa

2 dl vispgrädde
florsocker

Sätt ugnen på 200 grader. Ställ 12 muffinsformar på en plåt eller i muffinsplåt. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Blanda mjöl, bakpulver, salt och kardemumma. Rör ner det och kvarg i smeten. Klicka ut smeten i muffinsformarna och grädda i mitten av ugnen c:a 15 minuter. Låt kallna på galler. Skär av ett lock på varje muffins. Gröp ur lite inkråm ur muffinsen och blanda med mjölk och riven mandelmassa. Fyll muffinsen med blandningen. Vispa grädden och spritsa eller lägg en klick på varje muffin. Lägg tillbaka locken och pudra över florsocker.







4 kommentarer:

  1. Vad söta de blev, men inte lika söta som din lilla hjälpreda! Rolig idé med muffinssemlor!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det måste jag hålla med om, duktig är han också! :-) Ja muffinssemlor är ju supersmidigt när man inte har så mycket tid. :-) Kram

      Radera
  2. yummie : ) kram Sofia

    SvaraRadera