tisdag 26 februari 2013

Banan- och kokoscupcakes


Småbruna bananer är en perfekt ursäkt för att få baka lite bananmuffins! :-) Och eftersom jag älskar kokos tillsatte jag även det i det här receptet och det blev jättebra. Ovanpå hade vi cream cheese frosting och Theo ville (som vanligt) vara med och dekorera. Det blir ungefär 12 muffins av detta recept.


Banan- och kokoscupcakes

100 gram rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1½ dl råsocker
2 stora ägg
1 dl creme fraiche
2 mogna bananer
1 tsk vaniljarom
3 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 krm salt
1½ dl kokos

Vispa smör, strösocker och råsocker krämig med elvisp i några minuter. Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning. Mosa bananerna och tillsätt dem samt creme fraiche och vaniljarom i smeten. Blanda mjöl, bakpulver, salt och kokos i en annan bunke. Tillsätt sedan mjölblandningen i smetetn. Fyll muffinsformar till 2/3 och grädda mitt i ugnen i 175 grader c:a 15 minuter, känn med sticka.



4 kommentarer:

  1. Mums och vilken söt koncentrerad dekoratör : ) kram Sofia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det gäller att vara fokuserad. ;-) Kram

      Radera
  2. Jättefina, härliga vårcupcakes! Me like! =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! :-) Ja nu när man längtar efter våren får man köra på våriga cupcakes istället. ;-)

      Radera