onsdag 20 februari 2013

Coconut Swirl Brownies


Jag och Theo ville baka lite helgfika och valet föll på dessa brownies som vi inte hade provat tidigare. Receptet är från Leilas bok One More Slice och det blev supergott och saftigt. Perfekt med en klick glass eller vispad grädde till. Det funkar jättebra att halvera detta recept (det gjorde vi) om man inte vill göra en hel långpanna.


Coconut Swirl Brownies

500 gram mjukt smör
2 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
2 dl kakao
1 dl ljus sirap
1 tsk salt
8 ägg
2½ dl vetemjöl

Kokossmet
 4 msk strösocker
2 dl vispgrädde
6 dl kokosflingor
4 äggvitor
½ msk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör, strösocker och vaniljsocker vitt och krämigt. Rör ner kakao, sirap och salt. Rör i ett ägg i taget och vänd till sist ner vetemjölet.

Gör kokossmeten: Blanda strösocker, vispgrädde, kokosflingor, äggvitor och vaniljsocker i en skål. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och smörj insidan av kanten med smör (eller smörj hela formen, det gjorde vi). Bred ut browniesmeten i formen och skeda/ringla ut kokossmet över de. Marmorera smeten med exempelvis en kniv genom att dra ett ringlande mönster genom hela kakan (detta moment tyckte Theo var väldigt roligt så våran blev välmarmorerad).

Grädda kakan i mitten av ugnen i c:a 25 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna och skär den sedan i rutor.

 

4 kommentarer:

  1. Godetis carro vad det ser gott ut gahhhhh vill ha!!!! Hoppas du har en fin helg. Dagens mello,!!!! Vad ska man säga!Army of lovers ha ha jösses! kram Sofia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha ja herregud, de blir inte generade i första taget. ;-) Kram

      Radera
  2. Oj vad det såg gott ut, kram Diana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det var det. :-) Så gott med kokos och choklad. :-) Kram

      Radera