fredag 25 januari 2013

Mascarponebrownies


Vi hade en burk mascarpone hemma som snart skulle bli för gammal så då passade det perfekt att testa dessa brownies. Dock ville jag använda hela burken med mascarpone så istället för toppingen (som dock verkar sjukt god!) så gjorde jag mascareponefrosting och smetade över innan jag skar upp i rutor. Riktigt mumsigt blev det tyckte alla, browniesarna är fylliga och chokladiga. Smidigt också när man kan blanda hela smeten direkt i kastrullen. :-) Nästa gång ska jag testa med chokladtoppingen vilket lär bli minst lika gott.


Mascarponebrownies

225 gram smör
100 gram mörk choklad
2½ dl strösocker
1 dl kakao
1 dl mascarpone
3 ägg
2 tsk vaniljsocker
1 dl vetemjöl
1 krm salt

Topping (hade inte jag)
150 gram mörk choklad
1 dl gräddde
3 msk smör

Smält smör och mörk choklad på svag värme under omrörning. Tillsätt sockret och kakaon. Rör ner mascarpone, ägg och vaniljsocker till en jämn massa. Blanda sist ner mjöl och salt. Häll smeten i en smord form, c:a 20x20 cm och jämna eventuellt till lite. Grädda i 150 grader i c:a 45 minuter tills kakan är torr.

Hacka chokladen till toppingen. Värm upp grädden tills den nästan kokar. Ta bort från plattan, rör ner chokladen och rör om tills chokladen är smält. Tillsätt därefter smöret och rör om tills du har fått en blank och jämn smet. Häll toppingen på den ljumma kakan och bred ut den jämnt. Ställ kallt i minst ett dygn. Skär sedan i rutor och förvara kallt.



4 kommentarer:

  1. Mums Carro ser urgott ut : ) Hoppas att allt är bra? Var är det du jobbar med nu? Känns allt fortfarande bra med nya jobbet? kram Sofia

    SvaraRadera
  2. Japp allt är jättebra och jobbet är toppen! :-) Skriver mer utförligt på din blogg. Ha en härlig helg! :-) Kramar

    SvaraRadera
  3. Wow, dina brownies ser galet goda ut, mörka härliga! Me like! Och vilken charmkille som slickar skålen!

    SvaraRadera
  4. Mmmm choklad och mascarpone är så himla gott.Absolut favoriten hos oss då de blir cupcakes.Dessa galet goda ut

    SvaraRadera