torsdag 31 januari 2013

Morotsrutor


Morotskaka är en av mina (många) favoriter. Att göra dem som långpannekakor är himla smidigt och enkelt att både äta och bjuda på. Jag använder samma recept som när jag bakar vanlig morotskaka i rund form och det blir lagom till en liten långpanna på c:a 20x30 cm. Vill man göra i en stor långpanna kan man bara dubblera receptet. :-)


Morotsrutor

3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1½ tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
½ tsk malen ingefära
1 krm salt
1½ dl rapsolja (eller annan neutral olja)
4½ dl finrivna morötter

Frosting
60 gram mjukt smör
4 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
100 gram philadelphiaost

Vispa ägg och socker pösigt. Sikta och blanda ihop alla torra ingredienser och häll i det i äggsmeten. Tillsätt olja och morötter och rör ihop allt. Häll smeten i en smord och bröad liten långpanna, c:a 20x30 cm. Grädda sedan kakan i mitten av ugnen i 150 grader c:a 50 minuter (eventuellt lite kortare), känn med sticka. Låt kallna helt.

Vispa ihop alla ingredienser till frostingen med elvisp till en jämn kräm. Bred ut på kakan. Skär sedan upp i rutor.


2 kommentarer:

  1. Gahhh vad gott kram Sofia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Verkligen, jag älskar morotskaka! :-) Kramar

      Radera