fredag 6 juli 2012

Världens bästa jordgubbspaj


Jag hade sparat undan ett recept från Kalasgott, på en persikopaj som jag ville testa någon gång. Nu hade jag dock fått massa jordgubbar av min kära bror som jag tänkte baka med så då fick persikopajen bli en jordgubbspaj istället. Pajen är väl mer som en blandning av paj och mjuk kaka, men supergod var den! Jag orkade inte gå och handla heller så vissa saker uteslöts eller byttes ut. Här serverades vaniljvisp till men glass eller grädde är nog också riktigt gott till. Vill ni ha originalreceptet finns det här, och här kommer min variant:


Jordgubbspaj

1-2 tsk flytande smör till pajformen
6-7 dl jordgubbar
max ½ dl råsocker/strösocker

Kaksmet:
200 gram mjukt smör
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2½ dl vetemjöl
1 dl creme fraiche
1 ägg

Smöra pajformen. Lägg i jordgubbar och strö eventuellt över lite råsocker eller strösocker. Nyp ihop smöret med alla torra ingredienser till en deg. Rör i creme fraiche och ägg och blanda tills smeten är slät. Bred ut smeten över jordgubbarna och grädda i mitten av ugnen i 200 grader c:a 40 minuter.


8 kommentarer:

  1. Mums! Kakan/Pajen verkar väldigt saftig och god!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var den! Vanlig paj går inte hem här hemma så man får göra andra varianter. ;-) Men den här blev populär i alla fall. :-) Kram

      Radera
  2. gahhhhhhhh vill ha mums kramar o trevlig helg Sofia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, hoppas ni också har haft en trevlig helg! :-) Kram

      Radera
  3. Svar
    1. Ja både jordgubbar och paj kan ju inte slå fel. ;-) Kram

      Radera
  4. Åååh va smarrigt det ser ut, nu blev jag sugen på nått sött när jag såg din fina paj, mumsfillibabba! :D <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja fast något sött är man väl alltid sugen på. ;-) Kram!

      Radera