söndag 1 juli 2012

Rabarbermuffins med vit choklad


Jag brukar inte baka så ofta med rabarber. Det är nämligen bara jag och minstingen i familjen som gillar det. Men nu fick jag lite rabarber på midsommar av Danne, som vi var hos, så jag letade igenom gamla baktidningar och hittade detta recept i Hembakat nr 3. Jag hade först funderingar på att göra muffins med crumble men jag ångrar inte att jag provade det här receptet istället. Supergoda och saftiga! Några småändringar gjorde jag så här kommer min variant:


Rabarbermuffins med vit choklad

150 gram rumsvarmt smör
2½ dl strösocker
3 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 dl rabarber i bitar
1 msk potatismjöl (alt. vetemjöl)
100 gram grovhackad vit choklad

Vispa smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget och vispa mellan varje. Blanda vetemjöl med bakpulver och vaniljsocker och vänd ner det i smeten. Skär rabarbern i småbitar och blanda dem med potatismjölet. Tillsätt rabarbern och chokladen i smeten. Klicka ut smeten i muffinsformar till c:a 2/3 och grädda i mitten av ugnen i 200 grader c:a 20 minuter.


6 kommentarer:

  1. Smarrigt! Du är så duktig såå! Vilket bra muffinsställ du hade där hihi :D Jätte sött :D Du får ha en underbar dag & ta hand om dig!
    Kram Fotobellan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst är det, det är nytt så jag var tvungen att testa det. ;-) Tack detsamma! Kram

      Radera
  2. Åh, ser jättesaftiga ut! Och kan det bli annat än gott med vit choklad i också!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja de var verkligen saftiga! Och vit choklad älskar jag. :-) Kram

      Radera
  3. Vilket sött muffinsställ du har:) Och vilket genidrag med smaksättningen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eller hur, köpte det på Lagerhaus, så gulligt! :-) Japp riktigt god kombination. Kram

      Radera