lördag 21 juli 2012

Jordgubbskladdkaka


Nu äntligen har jag också gjort den här jordgubbskladdkakan. Otroligt god är den så har ni inte provat den ännu, gör det! :-) Jordgubb och vanilj är ju en perfekt kombination. Jag hade min inne i ugnen c:a 18 minuter men en eller ett par minuter till hade inte skadat enligt mitt tycke. Men smaken är ju som baken så håll koll i ugnen. :-) Jag hade min i kylen över natten, kladdkakor brukar bli godare då. Theo gillade kakan, och som ni ser ville han ha mycket grädde på. ;-) Receptet kommer från Bagerskan och här har ni det:


Jordgubbskladdkaka

150 gram smör
3 dl strösocker
1½ dl vetemjöl
1½ dl marsanpulver (den kallrörda varianten)
3 ägg

knappt 1 liter jordgubbar (jag hade mindre, kanske en halvliter)
ev 1-2 msk strösocker (jag använde inte det)

Smält smöret och låt det svalna lite. Skölj, snoppa och halvera jordgubbarna. Lägg dem i en skål och strö över sockret, rör om och låt stå (detta hoppade jag över). Blanda ihop alla torra ingredienser och knäck i äggen, rör om väl. Häll sedan i smöret och rör till en jämn smet. Blanda sist i jordgubbarna och bred ut smeten i en smord form. Grädda mitt i ugnen i 200 grader c:a 15-20 minuter.


4 kommentarer:

  1. A den här har man sett lite här o där,och den ser ju riktig god ut.hade ja inte en diet skulle ja nog oxå gjort den

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja men jordgubbar är ju nyttigt åtminstone. ;-) Och någon fuskdag måste du ju få ha. Duktig du är med diet, jag ska också ta tag i det har jag tänkt. Kram

      Radera