torsdag 31 maj 2012

Nutellabrownies


Vi var sugna på brownies här hemma men ville göra dem lite annorlunda så vi körde på nutellabrownies. Det kan ju liksom inte gå fel, nutella är ju så sjukt gott. Jag kan äta det med sked direkt ur burken till och med, mums! Som grund använde jag Leilas recept på brownies, fast halverat, och lade till nutella. En varning dock - det är lätt att föräta sig på dessa. ;-) Till en hel långpanna dubblar ni bara receptet.


Nutellabrownies

175 gram mjukt smör
3 dl strösocker
1½ dl kakao
½ dl ljus sirap
1 krm salt
3 ägg
1½ dl vetemjöl
c:a ½ burk nutella

Vispa smör och socker poröst med elvisp. Blanda i kakao, sirap och salt. Rör i ett ägg i taget och vispa mellan varje. Vänd sist ner mjölet i smeten. Smörj en form på c:a 20x30 cm eller täck med bakplåtspapper, och fyll formen med smet. Klicka i nutellan och rör runt den med en kniv så det blir någorlunda jämnt över hela. Grädda kakan mitt i ugnen i 175 grader i 15-25 minuter. Prova med en sticka som ska vara lite kladdig. Låt svalna helt, gärna i kylskåp, och skär sedan upp i rutor. Servera med vispad grädde eller vaniljglass.



4 kommentarer:

  1. Gahhhh Carro guuuuuud vad gott gahhhhh vill ha : ) kramar i massor Sofia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja jag vet, supergott! :-) Hoppas du har en trevlig helg. Kramar

      Radera
  2. åh favoriten hos mig är oxå nutella och kan med äta med sked ur burken,,,yummi och den här skulle inte sitta fel och ha just nu.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst är det gott med nutella! En hel burk skulle inte vara några problem alls. ;-) Det värsta är att halva burken är kvar, farligt att ha den här hemma. ;-) Kram

      Radera