onsdag 2 maj 2012

Brownies med chokladglasyr


Nu är jag tillbaka! Det har visst blivit en liten bloggpaus för mig. Det var väl inte riktigt planerat men jag har haft så fullt upp och inte haft ro att sitta vid datorn längre stunder. Men självklart har jag bakat! Dock mest samma gamla vanliga. Dessa brownies, som är efter Leilas recept, har jag också bakat någon gång tidigare men det var länge sedan och de är så goda så det tål att upprepas. ;-) Denna gång gjorde jag dock en annan, egen glasyr, som är superenkel att göra och den passade perfekt till brownien. Det var så himla gott! Riktigt chokladigt, me like! Receptet halverade jag också, så det passade perfekt till en form på c:a 20x30 cm. 20 stycken bitar fick jag ut men det beror ju på hur stora/små man vill ha.


Brownies med chokladglasyr

175 gram mjukt smör
3 dl strösocker
1½ dl kakao
½ dl ljus sirap
1 krm salt
3 ägg
1½ dl vetemjöl

Chokladglasyr

1 dl vispgrädde
100 gram mjölkchoklad
100 gram mörk choklad

Vispa smör och socker vitt och poröst. Blanda i kakao, sirap och salt. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner mjölet i smeten. Smörj en form 20x30 cm eller täck med bakplåtspapper, och fyll formen med smet. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 15-25 minuter. Prova med en sticka som ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna helt. Ställ i kylskåp om du vill att det ska gå fortare.

Häll grädden till glasyren i en kastrull och koka upp. Ta bort från plattan och lägg i chokladen i mindre bitar. Rör om då och då tills chokladen har smält och den släta blandningen har svalnat lite. Bred ut på kakan och ställ kallt att stelna. Skär sedan upp i rutor. Servera gärna med vispad grädde eller vaniljglass.

6 kommentarer:

  1. Välkommen tillbaka fina Carro wow vad det ser gott ut : ) gahhh kram Sofia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! :-) Ja helt sjukt gott var det. :-) Kram

      Radera
  2. har oxå testat detta recept.väldigt mäktig kaka,brukar äta en skopa glass eller två till dessa.mums

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja mäktiga men såå goda! :-) Och farliga att ha hemma. ;-) Sambon fick ta med resten till jobbet sedan.

      Radera
  3. Svar
    1. Ja det var verkligen supergott! :-)

      Radera