torsdag 26 januari 2012

Goda chokladmuffins


Min nyaste favoritkombination på cupcakes är nog dessa chokladmuffins med mascarponefrosting på. Smakerna passar så bra ihop och jag gillar mascarponefrostingen mycket mer än cream cheese-frostingen (även om den också är supergod). Mascarpone är ju mer fylligt eller vad man ska säga, och funkar hur bra som helst till choklad. Dessa chokladmuffins är gjorda efter samma recept som de här chokladwhoopiesarna jag bakade för ett tag sedan, men istället för att klicka ut smeten på bakplåtspapper klickar man ut den i muffinsformar istället. ;-) Dessutom brukar jag trycka ner några bitar mjölkchoklad i varje muffin så blir det ännu godare. Muffinsen gräddas lite längre, c:a 15 minuter. De finaste muffinsarna har Sander pyntat, frostingen är spritsad med en stor rund tyll och sedan några minigeléhallon på varje. Mina var lite enklare med bara frosting på, spritsad med en stjärntyll.

6 kommentarer:

  1. Jag håller med dig,min favoost är faktiskt mascarpone.grymt god cheesecake gjorde ja med den osten,och en massa gottesaker.och dessa ser ju helt ljuvligt goda ut

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh det låter gott, cheesecake är ju helt underbart! Tyvärr är jag den enda i familjen som gillar det så det blir inte att man bakar det. Kram

      Radera
  2. Vilka fina : ) Kan verkligen rekommendera Paris en underbar stad galet romantisk dessutom man blir nykär ; ) där i sin partner : ) varm kram till dig från mig i Helsingborg mitt svenska paradis Sofia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Låter härligt! Får se om det blir en tripp dit i sommar eller inte. :-) Helsingborg är en annan stad jag inte har varit i. ;-) Hoppas du har det underbart. Kram

      Radera
  3. Mums vad smarrigt =) Kika gärna in på min matblogg och tävla i min nya tävling =)

    SvaraRadera