lördag 30 juli 2011

Whipped cream cheese frosting

Jag såg det här receptet på bloggen Bakglädje för ett tag sedan och nu har jag äntligen vågat prova mig på det och det var verkligen supergott. Rekommenderas varmt! Jag frös in det som blev över och det funkade jättebra att ta upp och tina och använda det igen.


Whipped cream cheese frosting

100 gram cream cheese (ex. Philadelphia)
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde

Vispa ihop cream cheese, florsocker och vaniljsocker med elvisp. Häll i grädden och vispa tills frostingen är tjock.


2 kommentarer:

  1. Hej:) jag älskar att baka men gör det inte jätte ofta. din blogg är full av säkert jääätte bra recept som jag kommer att testa bla tills nu på onsdag:)
    nu en fråga också: är den glasyren/ frostingen"fast" så det går att göra "hattar/ sprialer" uppe på muffinsen eller är den "lös så att man bara brer på den"??:) tacksam för svar inom onsdag:) kram:D

    SvaraRadera
  2. Ja den är relativt fast och jättesmidig att spritsa med. Har använt den frostingen t.ex här: http://carrobakar.blogspot.com/2011/11/nutellafyllda-vaniljcupcakes-med.html och här: http://carrobakar.blogspot.com/2011/09/banan-och-valnotscupcakes.html
    Kul att du har hittat hit till mig. :-) Kram

    SvaraRadera