lördag 28 maj 2011

Muffins med daimchoklad


För några dagar sedan hade Theos avdelning på förskolan vårfestival där man får ta med eget fika och stanna kvar och fika efteråt. Jag bakade samma dag och hade inte så mycket tid så då är muffins räddaren i nöden. Jag använde mig av Leilas grundrecept för muffins men uteslöt citronskalet. För att piffa upp smaken lite hackade jag ner en 200-grams marabou chokladkaka med daimsmak. Enkelt men gott och de blev väldigt snabbt uppätna. Dock tyckte jag att smeten blev lite för lös och var rädd att chokladen skulle åka till botten men jag hade i lite extra mjöl och lite lite bakpulver till. Den blev inte så krämig som jag helst vill ha den men chokladen höll sig på plats åtminstone. Här kommer receptet med mina småjusteringar:


Muffins med daimchoklad

100 gram smör
2 dl mjölk
2 stora ägg
1½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
nästan 5 dl vetemjöl
2½ tsk bakpulver
1 nypa salt
200 gram marabou daim, hackad

Smält smöret och tillsätt mjölken. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Rör ner den ljumma vätskan. Blanda mjöl, bakpulver och salt (sikta gärna) och vänd ner det i smeten. Rör till sist i chokladen. Fyll muffinsformar och grädda i 200 grader i 12-15 minuter.

5 kommentarer:

  1. Gott att ha daimchoklad i muffinsen! Själv har jag bara provat att ha den i kladdkaka och cookies. Bra tips!

    SvaraRadera
  2. Åh det lät ju sjukt gott det med! Mumsigt med lite annat än bara vanlig choklad. :-)

    SvaraRadera
  3. Daim is da shit ; ) kram och mums! Sofia

    SvaraRadera
  4. Ja jag är inte jätteförtjust i "ren" daim men i bakverk är det himla gott. :-)

    SvaraRadera