fredag 8 april 2011

Vaniljcupcakes med fyllning av dulce de leche


I lördags hade vi lite lördagsmys med cupcakes. Alla i familjen gillar dumle så det fick det bli. Vi gjorde vaniljmuffins som vi sedan fyllde med dulce de leche som fanns kvar från Theos födelsedag. Ovanpå spritsade vi dumlefluff och pyntade med en dumlekola. Riktiga godiscupcakes och de blev verkligen supergoda! Micke sa att det var det godaste bakverket han hade ätit någon gång och han är kräsen. Här har ni receptet:


Vaniljcupcakes med fyllning av dulce de leche toppade med dumlefluff

3 stora ägg
1 dl ljust muscovadosocker (går bra med vanligt strösocker också)
1½ dl strösocker
2 msk vaniljsocker
100 gram smör
1 dl mjölk
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt

Vispa ägg, muscovadosocker, strösocker och vaniljsocker ljust och pösigt. Smält smöret, blanda i mjölken och häll det i äggsmeten. Blanda mjöl, bakpulver och salt och sikta ned det i smeten. Rör ihop och häll sedan upp i formar. Grädda mitt i ugnen i 200 grader c:a 15 minuter.

Låt muffinsen svalna och gröp sedan ur ett hål i dem, men behåll ett "lock". Fyll hålet med dulce de leche och sätt sedan på locket. Spritsa eller bred på dumlefluff och pynta med t.ex en dumlekola. Ät och njut! :-)



5 kommentarer:

  1. De här ser helt underbara ut!
    Så himla gott med ddl fyllning!
    MUMS =)

    Kram
    /Nellie

    SvaraRadera
  2. Ja de var otroligt goda! Micke ville ha en repris till vårat söndagsmellis idag och jag hade både muffins i frysen och dulce de leche i kylen men hann ju inte fixa dumlefluff på en halvtimme så det blev scones istället. ;-)
    Ha en trevlig kväll! Kram

    SvaraRadera
  3. Ser supersmarriga ut! Fint fat också, kunde tänka mig ett sådant :)

    SvaraRadera
  4. Ja gott var det! :-) Fatet gillar jag också, har fått det av min mamma. :-)

    SvaraRadera