torsdag 18 oktober 2012

Ooey gooey brownies


Alltså hjälp vilka goda brownies! Ända sedan jag såg det här receptet hos Kalasgott har jag velat prova det, och nu har det äntligen blivit av. Och det var inte en dag för tidigt. Fullt med massa gott och den enda som klagar är väl figuren. ;-) Browniebotten med bitar av mjölkchoklad toppad med segt marshmallowstäcke, len kola och till sist chokladtryffeltäcket. Nötter skulle nog också vara riktigt gott emellan. Dessa godisbrownies måste ni testa! :-)


Ooey gooey brownies

120 gram smör
120 gram mörk choklad
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 krm salt
100 gram hackad mjölkchoklad

150 gram minimarshmallows (eller stora klippta i mindre bitar)


Chokladtryffeltäcke:
125 gram hackad mjölkchoklad (jag tog c:a 150 gram)
125 gram mörk choklad (jag tog c:a 100 gram)
1½ dl vispgrädde

Smält smöret och den mörka chokladen över vattenbad. Rör i sockret, vaniljsockret och äggen. Sikta i mjölet, saltet och kakaon. Rör i den hackade mjölkchokladen och blanda så att smeten blir jämn och fin. Bred ut smeten över en smord mindre långpanna, c:a 20x30 cm. Grädda brownien i mitten av ugnen i 175 grader c:a 20 minuter.

Ta ut kakan ur ugnen och strö över marshmallowsen. Sätt in brownien i ugnen igen och låt marshmallowslagret precis smälta, de ska inte ta färg. Bred över dulce de leche över marshmallowlagret. Koka upp grädden till sista lagret, rör i den hackade chokladen och vispa tryffeln slät. Bred tryffeln över dulce de leche-lagret. Ställ kallt och låt stelna. Skär sedan i bitar.


8 kommentarer:

  1. Gahhh Carro tack snälla för receptet måste testa det godetid så gott: Allt bra annars? Hur går det med jobbsök? kram Sofia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja riktigt gott! :-) Jodå det går framåt. :-) Kram

      Radera
  2. Säger som Sofia, gaahh vad gott! Frukosttid nu men jag skulle lätt kunna smälla i mig några sådana här. Får ta och göra framöver helt enkelt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja jag skulle nog kunna äta rätt många av de här. ;-) Bättre än godis. :-) Kram

      Radera
  3. har oxå velat göra dessa men sen såg ja ett recept av Mia Öhrn som såg så goda så de blev de istället.och de var hasselnötter i och dulche de leche.supergott men beroendeframkallande som dessa oxå ser ut och vara.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det låter också gott, nötter passar ju så bra ihop med kola och choklad. Beroendeframkallande helt klart! :-) Kram

      Radera
  4. Åååh det va ett spännande resept! Mums va gott! Det kanske jag skulle testa någon dag... Du får ha det så bra!
    Kraam <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det får du testa, riktigt mumsigt! :-) Ha det bra du också. Kramar

      Radera