lördag 17 mars 2012

Sega hallonrutor


Dessa rutor är världens enklaste att göra men ändå såå goda. Det går ju även att variera hur mycket man vill med olika bär, frukter eller annat man vill ha. Jag hade inte mandelspån så det uteslöt jag och jag ökade lite på vaniljsockret. Har man tillräckligt stor kastrull kan man blanda allt däri, annars häller man upp i en bunke. Receptet har jag tagit från sidan Baka.se och här kommer det med mina ändringar:


Sega hallonrutor

200 gram smör
4 ägg
5 dl strösocker
6 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
(1 påse mandelspån)
2-3 dl frysta eller färska hallon

Smält smöret och låt svalna något. Rör i äggen och blanda sedan ner socker, mjöl och vaniljsocker till en jämn smet. Bred ut i bakpappersklädd långpanna. Strö över hallon och mandelspån. Grädda mitt i ugnen i 175 grader c:a 30 minuter. Låt svalna och skär upp i rutor. Klart!



2 kommentarer:

  1. låter o ser jättegott.hallon i kaka är ju bara så gotti gott

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja verkligen, det var supergott! Men nästa gång ska jag nog tillsätta grovhackad vit choklad också, tror det skulle passa toppen! :-) Kram

      Radera