onsdag 14 mars 2012

Kladdig chokladkaka med kokostosca


Den här kakan är supergod, har gjort den flera gånger innan. Denna gång gick dock något fel. Själva kakan är som en kladdkaka och den var så mjuk när jag tog ut den för att bre på kokostoscan vilket resulterade i att toscan åkte ner lite och blandade sig med kladdkakan. Jag ville inte ha den inne längre heller eftersom den då kunde bli för torr. Men det blev nästan ännu godare än vanligt nu med allt lite blandat och allra godast är den dagen efter. :-) Det går även bra att dubbla receptet och göra det som långpannerutor istället. Grädde är underbart gott till men det funkar fint att äta den som den är också. Jag hade den här med till fika hos min mamma och hann inte ta bild innan den var skuren och halvt uppäten men det tar jag som ett bra betyg. ;-) Receptet är flera år gammalt men hittades från början i en tidning.


Kladdig chokladkaka med kokostosca

100 gram smör
2 ägg
3 dl strösocker
½ dl kakao
1 krm salt
2 tsk vaniljsocker
1½ dl vetemjöl

Kokostosca:
100 gram kokos
1 dl strösocker
½ dl ljus sirap
3/4 dl vispgrädde
40 gram smör

Smält smöret och låt svalna något. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Sila och blanda ihop kakao, salt, vaniljsocker och mjöl och rör ner det i äggsmeten. Rör sist ner smöret. Häll smeten i en smord och bröad form (jag bröade med kokos, mums!) och grädda mitt i ugnen i 200 grader 8-10 minuter.

Gör under tiden kokostoscan: Koka ihop kokos, socker, sirap, grädde och smör till en tjock smet. Rör hela tiden. Ta ut formen ur ugnen och bred eller klicka kokostoscan över chokladkakan. Grädda ytterligare 10 minuter. Låt svalna innan servering.



4 kommentarer:

  1. Gahhhh jag som är så sugen ; ) mums Carro ha en bra dag! kram Sofia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, hoppas du har haft en bra dag också! :-)
      Jag kanske är korkad men jag fattar inte hur man gör för att kommentera på din blogg nu när du har ändrat den så om du ser det här får du gärna förklara. :-) Kram

      Radera
  2. Den här kakan låter så god!

    Carro, jag har en tävling på min blogg som jag tror att du kommer att gilla =)
    Kom gärna förbi och delta!

    Kram
    /Nellie

    http://sockertussen.blogspot.se/2012/03/vinn-en-whoopie-matta-macaron-matta.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, jag såg det, ska absolut ta mig tid att vara med och tävla. :-) Kram

      Radera