fredag 30 mars 2012

Double peanut butter cookies


Jag har börjat följa Bambis blogg på sistone och där finns massor av smarriga recept jag skulle vilja testa. Ett som jag fastnade för (bland annat eftersom jag hade en öppnad burk jordnötssmör hemma, men även för att jordnötter är så himla gott!) är detta recept på supergoda jordnötskakor. De tar lite tid att göra på grund av att det är många moment men det är inte svårt och det är garanterat värt det! :-)


Double peanut butter cookies

Kakdeg:
250 gram mjukt smör
2 dl strösocker
2 ägg
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 tsk vaniljsocker
6 dl vetemjöl

Jordnötsströssel:
c:a 1 dl jordnötter
½ dl strösocker
½ tsk kanel

Fyllning:
1½ dl jordnötssmör
1½ dl florsocker

Börja med att göra kakdegen. Rör ihop smör och socker. Tillsätt äggen ett åt gången och rör sedan ner bakpulver, salt, vaniljsocker och mjöl. Degen blir ganska kletig men den ska vara så. Forma den till en rulle, plasta in och lägg i frysen c:a 30 minuter.

Hacka jordnötterna och blanda med socker och kanel i en skål.

Rör ihop jordnötssmör och florsocker och forma till 24 (eller så många du själv vill, jag gjorde 32 stycken och de blev definitivt tillräckligt stora) små bollar. Ta ut kakdegen och dela den i lika många bitar. Platta ut varje del, lägg en jordnötssmörkula i varje och linda om den med kakdegen. Platta till bollen och doppa i jordnötsströsslet. Lägg på bakpappersklädda plåtar och grädda mitt i ugnen i 200 grader c:a 10 minuter.



4 kommentarer:

  1. a ja har oxå sett dessa hos henne,ser ju så himla gott ut.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja de var jättegoda också, smakade riktigt mycket jordnötter. :-) Kram

      Radera
  2. Verkar smarriga, säger jag som egentligen inte är så mycket för jordnötter. Men är ändå säker på att det skulle vara åtgång på dessa hemma hos oss. Min man är en jordnötsfantast nämligen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja då skulle han nog absolut gilla dem! :-) Kram

      Radera