fredag 10 februari 2012

Bananmuffins med jordnötter och choklad


Jag har haft fullt upp och även varit sjuk så jag har varken hunnit baka speciellt mycket eller uppdatera bloggen. Men för ett tag sedan gjorde jag dessa muffins av lite rester jag hade hemma. Jordnötter kvar från julgodismakandet och bananer som hade blivit bruna. Till ljusa muffins brukar jag använda Leilas classic cupcakes som bas och sedan tar jag vad jag har hemma eller lite som jag tycker. Jag har ingen varmluftsugn här hemma så jag höjer även temperaturen lite jämfört med i hennes recept. Banan, jordnötter och choklad var en god kombination och ovanpå spritsade jag Peanut butter frosting. Mums! Men de är goda att äta bara som de är också.


Bananmuffins med jordnötter och choklad

100 gram smör
3 ägg
2½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl creme fraiche
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
2 mogna bananer
1-2 dl grovhackade jordnötter
c:a 2 dl mjölkchoklad (eller valfri choklad)

Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ihop ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och fluffigt med elvisp. Tillsätt smör och creme fraiche. Sila och blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner det i smeten. Mosa bananerna ordenligt och blanda sist ner dem tillsammans med jordnötter och choklad. Klicka ut smeten till drygt hälften i muffinsformar och grädda mitt i ugnen i 200 grader c:a 15 minuter. Ta ut och låt svalna.


4 kommentarer:

  1. Åhhh vilka fina ser jättegoda ut : ) Ha en bra helg kram Sofia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, de var jättegoda med. :-) Hoppas du också har haft en bra helg. Kram

      Radera
  2. de låter gott och smakerna passar perfekt tillsammans,yummi.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja smakerna var verkligen goda ihop. :-) Kram

      Radera