söndag 15 januari 2012

Chokladwhoopies


Nu har jag till slut bakat whoopies jag också. Tyvärr flöt de ut mer än jag hade velat så de blev stora och platta men smaken var det absolut inget fel på. Och jag lär prova flera gånger så får se om jag lyckas bättre då. ;-) Emellan kakorna hade jag denna gång chocolate frosting. Receptet som kommer från Leilas bok Hello cupcake, ska räcka till 20 dubbla kakor. Med lite småändringar kommer det här:


Chokladwhoopies

3 ägg
2½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 gram smör
100 gram mörk choklad
1 dl creme fraiche
2 msk grädde
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 krm salt

Smält smör och mörk choklad i kastrull på svag värme under omrörning. Låt svalna något. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt med elvisp. Blanda ner chokladsmöret, creme fraiche och grädde. Sikta och blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd ner det i smeten. Klicka ut smeten på bakplåtspapper med hjälp av en matsked (klickarna ska vara stora som femkronor). Grädda dem i omgångar i 175 grader, i mitten av ugnen, c:a 10 minuter.
Låt svalna helt och bred sedan på frosting och lägg ihop kakorna.


2 kommentarer:

  1. Åhhh whoopies : ) jag har aldrig gjort whoopies kanske ska prova : ) kram Sofia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det tycker jag du ska göra. :-) Nu blev ju mina lite misslyckade men jag kommer prova flera gånger. Goda var de i alla fall och det är ju huvudsaken. :-) Kram Carro

      Radera