onsdag 21 november 2012

Kolafyllda chokladmuffins


Hej på er sötisar! Har ni det bra? Här är det fullt upp, sitter och försöker luska ut lite frågor eftersom det är jag som ska hålla i quizet på fredag på Communicare. Så har ni någon bra fråga tar jag gärna emot tips. ;-) Dessutom ska jag iväg till Stockholm igen på lördag och kolla på Swedish House Mafia, och det fick jag veta igår. Så det blev lite hastigt men jag är inte den som tackar nej till en gratis konsert. Den lär ju bli riktigt bra också! :-)
Nu över till något annat. De här muffinsen bakade jag och Theo till helgen. Vi hade färdigkokad dulce de leche hemma som vi fyllde dem med. Dulce de leche är ju såå himla gott! Ovanpå fick det bli mascarponefrosting eftersom vi även hade mascarpone med kort datum hemma, och så lite hackad mjölkchoklad. Mums! Receptet på muffinsen är liknande Leilas men vi tog lite vad som fanns hemma och ändrade lite. Det blev väl 15 eller 16 stycken av detta recept.


Kolafyllda chokladmuffins

50 gram smör
100 gram mörk choklad (eller mjölkchoklad)
3 stora ägg
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl mild yoghurt (mjölk/gräddfil/creme fraiche går också bra)
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao

1 burk dulce de leche (läs hur du gör här)

Mascarponefrosting (går bra att halvera)
250 gram mascarpone
2 dl vispgrädde
1 dl florsocker

Smält smör och mörk choklad under omrörning på svag värme. Låt svalna något. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och luftigt med elvisp. Rör ner chokladsmöret och yoghurten. Sikta i en annan skål ihop mjöl, bakpulver och kakao och blanda ordentligt. Vänd ner det i smeten. Klicka upp till drygt hälften i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i 200 grader c:a 15 minuter. Låt kallna helt.

Fyll muffinsen genom att skära ut en kon med en liten kniv. Skär av så att det bara blir själva locket kvar och fyll hålet med dulce de leche. Sätt på locket igen. Hur man fyller muffins kan ni se här.

Vispa alla ingredienser till frostingen med elvisp i c:a 2 minuter, tills den blir mjuk och fluffig. Spritsa eller klicka ut på de fyllda muffinsen. Strö eventuellt över hackad mjölkchoklad.



4 kommentarer:

  1. så smarrigt de ser ut,dulche de leche är beroendeframkallande och så gott o fylla.
    Ja tack till dessa.
    Åh vad kul och få gå på konsert,du får shaka loss och skrika för mig oxå hehehe

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja jag älskar dulce de leche! Det och nutella är nog mina favoritfyllningar i cupcakes. :-)
      Ja det var riktigt kul på konserten! Men det märks att man börjar bli gammal för jag är fortfarande trött. ;-) Kram

      Radera
  2. Hallå vad gott tjejen! Jag vill bara sticka fingret genom dataskärmen och gröpa åt mig lite dulche de leche. Ser ju fantastiskt gott ut!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Ja det var supergott! Smakerna passar ju jättebra ihop också. :-) Kram

      Radera