Detta recept är det godaste jag har provat på kärleksmums. Eller mockarutor, snoddas eller vad man nu vill kalla dem. ;-) Jag föredrar att göra glasyren utan kaffe men det är en smaksak. Jag vill även ha dem riktigt chokladiga och med mycket glasyr (vem vill inte det?) och det är det på dessa. Mums! Perfekt att frysa in och ta upp om man får gäster.
Kärleksmums
200 gram smör
2 dl mjölk
4 stora ägg
4 dl strösocker
1½ msk vaniljsocker
1 dl kakao
½ tsk salt
3 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl
Glasyr
100 gram smör
1 dl ovispad grädde (funkar även med kaffe eller mjölk)
1½ dl kakao
3 msk vaniljsocker
c:a 7 dl florsocker
kokosflingor
Smörj och bröa en långpanna eller klä den med bakplåtspapper (min långpanna är c:a 30x40 cm och det blir alldeles lagom). Smält smöret, häll i mjölken och låt svalna. Vispa under tiden ägg och socker vitt och pösigt med elvisp. Sila vaniljsocker, kakao, salt, bakpulver och mjöl och blanda ihop ordentligt. Sikta sedan ner det i äggblandningen, sila gärna igen för att slippa klumpar. Tillsätt sedan mjölksmöret och blanda ihop till en jämn smet. Häll smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen i 175 grader i 20-30 minuter, känn med en sticka. Låt kallna helt innan glasyren.
Glasyr: Smält smöret. Sikta florsocker, kakao och vaniljsocker genom en sil ner i en bunke. Tillsätt smöret och grädden och rör ihop till en jämn smet, gärna med elvisp. Bred glasyren över kakan och strö sedan över kokos. Ställ gärna in den i kylskåpet så stelnar glasyren snabbare och det går enklare att skära i rutor. Förvara i lufttät burk eller påse i kylskåp eller rumstemperatur beroende på smak. Jag föredrar i kyl. :-)
200 gram smör
2 dl mjölk
4 stora ägg
4 dl strösocker
1½ msk vaniljsocker
1 dl kakao
½ tsk salt
3 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl
Glasyr
100 gram smör
1 dl ovispad grädde (funkar även med kaffe eller mjölk)
1½ dl kakao
3 msk vaniljsocker
c:a 7 dl florsocker
kokosflingor
Smörj och bröa en långpanna eller klä den med bakplåtspapper (min långpanna är c:a 30x40 cm och det blir alldeles lagom). Smält smöret, häll i mjölken och låt svalna. Vispa under tiden ägg och socker vitt och pösigt med elvisp. Sila vaniljsocker, kakao, salt, bakpulver och mjöl och blanda ihop ordentligt. Sikta sedan ner det i äggblandningen, sila gärna igen för att slippa klumpar. Tillsätt sedan mjölksmöret och blanda ihop till en jämn smet. Häll smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen i 175 grader i 20-30 minuter, känn med en sticka. Låt kallna helt innan glasyren.
Glasyr: Smält smöret. Sikta florsocker, kakao och vaniljsocker genom en sil ner i en bunke. Tillsätt smöret och grädden och rör ihop till en jämn smet, gärna med elvisp. Bred glasyren över kakan och strö sedan över kokos. Ställ gärna in den i kylskåpet så stelnar glasyren snabbare och det går enklare att skära i rutor. Förvara i lufttät burk eller påse i kylskåp eller rumstemperatur beroende på smak. Jag föredrar i kyl. :-)
Ja visst är de fina! Men jag kan inte fatta hur man ska få till det utan att det inte blir för mycket frosting (om detta nu är möjligt...).
SvaraRaderaDin header är förövrigt sjukt läskande!
Gahhhh måste testa älskar kärleksmums : ) tack för receptet höst kram Sofia
SvaraRaderaSanna - Ja blir det för mycket frosting får man väl skrapa bort det man inte vill äta sedan. ;-)
SvaraRaderaSofia - Ja testa du, de är såå goda. :-)
Detta recept ska jag prova, min pappa älskar kärleksmums och detta är ett av de få recept som jag hittat som verkar ha mkt glasyr på :) / Magdalena
SvaraRaderaJa hoppas ni blir nöjda! :-) Alla som har provat hittills har gillat dem iaf. :-) Kram
RaderaHur goda som helst!!!!
SvaraRaderaHej! Låter smaskiga, men fryser du in med eller utan glasyren på?
SvaraRaderaBakade den igår hur god som helst och glasyren bara smällte i mun. Många som tog receptet, tack :)
SvaraRaderaSka testa detta nu inför sonens kalasfika imorgon, hoppas det blir riktigt gott!
SvaraRaderaMåste bara säga att det här receptet var verkligen toppen - 5 av 5 möjliga :) Den smakar exakt som en mockaruta ska smaka (enligt mig)...TACK :)
SvaraRaderaSååå perfekta, mjuk, massor med glasyr, och det har redan åkt ned två stycken till kaffet!!
SvaraRaderaGjorde exakt som det stod men blev typ ingen glasyr alls :(
SvaraRaderaDetta är seriöst det bästa receptet på kärleksmums på hela internet. Har bakat det ett otal gånger sedan 2017 när jag först hittade det! Tusen tack!
SvaraRaderaBästa och godaste kärleksmums!
SvaraRaderaWow vilka härliga kärleksmums,höga o saftiga😋 Blir absolut fler ggr.Tack🙏
SvaraRadera