torsdag 4 augusti 2011

Nutellamarmorerad kladdkaka


Det har som sagt blivit en del kladdkakor här i sommar och för ett tag sedan provade jag smaksätta den med lite Nutella som jag hade över och det blev supergott! Kan verkligen rekommenderas, den försvann fort här hemma. :-) Såhär gjorde jag:


Nutellamarmorerad kladdkaka

100 gram smör
100 gram mörk choklad
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
½ dl kakao
2 stora ägg
1-1½ dl Nutella

Smält smör och choklad i en kastrull på svag värme under omrörning. Låt svalna något. Sila strösocker, vaniljsocker, vetemjöl och kakao och rör ihop de torra ingredienserna ordentligt. Tillsätt äggen och sist chokladsmöret. Rör till en jämn smet och häll sedan i en smord form med löstagbar kant. Klicka ut rumsvarm Nutella och rör omkring lite i formen. Grädda sedan i mitten av ugnen i 200 grader c:a 15 minuter. Låt svalna och ställ sedan in i kylen innan servering, gärna några timmar. Servera med vispad grädde.


4 kommentarer:

  1. Spännande! Jag har en öppnad burk Nutella här hemma... kan ju inte kladda Nutella på croissanter varje helg fast det är såååå gott! Kladdkaka var det hela en vecka sedan jag gjorde senast. Måste ha Nutella i nästa kladdis!

    SvaraRadera
  2. Åh hur gott lät inte det då! Jag vill också äta croissanter med Nutella på. :-)
    Ja det var riktigt gott i kladdkaka, blev nästan ännu kladdigare än annars. Mums!

    SvaraRadera
  3. Mums nu blev jag chokladsugen : ) kram Sofia

    SvaraRadera
  4. Hehe chokladsugen är jag dygnet runt. ;-)

    SvaraRadera